keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kyllä on hommaa tuossa pennun kasvattamisessa

Aika homma tuossa meidän Jekussa vielä. Yritin viedä pennun peurametsälle tässä yks päivä. Nooh, kyllä se mukaan lähtikin, mut sit eksyi metsään. Ei pysyny meikän perässä, kun sillä on vielä hiukan kesken toi työ, et kenen pillin mukaan tanssitaan. Se siis lähti kesken metsästyksen (niinkuin toivoton metsästäjä Liinukin), kun Kotiorja huusi. Vielä vaan pitää takoa sen kalloon, et kesken metsäretken ei lähdetä, vaikka kuka huutais. Ja niinhän sille kävi, et ei se sit pysyny Liinun kintereilläkään ja jäi hortoilemaan metsään eksyksissä. Kotiorja koulutti omalla tavallaan, eikä juuri huudellu, ennen kuin heltyi, kun pentu päästi "apua"-haukun. Sitten Jekku painelikin äkkiä Kotiorjan ja Liinun luo. Meikä liittyi seuraan vasta hiukan myöhemmin, kun oli vielä hommat kesken. En mää enää minkään perässä ollu, mut kunhan tutkailin tilannetta, enkä viitsinyt suotta mennä lauman luo, kun tiesin niiden olevan ihan lähellä.

Jo aikasemmin samalla metsäretkellä käytiin kurssin "Koiran elämää metsässä" osa 1. Siinä meitsi oli löytäny peuran luita ja yritin opettaa Jekulle, että kunnon koirat syövät metsästä löytämänsä luut, raadot ja paskat, koska ne ovat oikein sopivaa ruokaa koiraeläimelle. Mut ei, pienen painostuksen jälkeen Kotiorja sai pennun kiinnostumaan ennemmin "omakäpy"-leikistä, vaikka Jekkua olisi selvästi kiinnostanut meitsin kurssi enemmän. 

Jekku on kuulemma edenny haussa ilmaisutreeneissä, kun sillä oli lamppu syttyny rullantuonnin suhteen. Ehkä siitä saadaan ihan kelpo hakukoira. Tänään se oli rakastunu beuceron Rootiin ja hehkutti ihan onnellisena, kun oli pussannu Rootia monta kertaa lenkillä. Meitsikin on yrittäny saada sitä kunnon leikkiin, et oppis hiukan otteita, jos joutuu joskus tuolla kadulla vapaapainiotteluun. Mut ei se hannari oo uskaltautunu painikouluun vielä.

Liinu pääsi tänään koirajuoksutreeneihin ja kuten arvata saattaa, niin tykkäsi. Ihan fiilareissa, kun sai juosta ja huutaa.

 Kuva metsäretkeltä, tarkkailemme vielä tilannetta, että josko otettais pienet spurtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti