torstai 13. syyskuuta 2012

Mudimestaruudet

Viime sunnuntaina ratkottiin mudien ekat PK-mesteruudet. Kotiorja oli ilmoittanu meikän jäljelle kahdesta syystä; kolmosen jälkikokeeseen on vaikea saada paikkoja ja toisaalta epäili, et meitsin kunto ei vielä riittäis kolmosen hakuradalle pitkän sairasloman jälkeen.

Noo, saavuttiin paikalle ajoissa ja päivä alkoi siruntarkistuksella. Se oli tosi ällöä, kun oli iso koe, niin jouduin olee siinä jonossa turhan pitkään kaikenmaailman tuijottajien ja läähättäjien keskellä. Hommat jatkuivat siirtymisellä jälkimetsiin, jossa saimme jonkin aikaa odotella maastoon pääsyä. Kotiorja oli onnistunut arpomaan meille alueelta sen kohdan, josta kavereiden kokemukset ovat lähinnä olleet "hirvenjälkisekoilueikeppejä"-tyyppisiä. Toisaalta meidän jäljen vastakkaisen jäljen kohdalta ollaan kakkosessa nostettu kuusi keppiä. Janalle meikä lähti vauhdikkaana ja nappasin jäljen, mut tuomari huusi, et takaisin janalle. tsekkasin saman jäljen toiseen suuntaan ja taas sama huuto: takaisin janalle. Kotiorja lähetti janaa eteenpäin ja meikä nappas taas jäljen ja huuto kuului: takaisin janalle, siitä se jälki sit vihdoin lähti toiseen suuntaan. Pisteet 22p. Jana-arvostelua ei missään kohtaa saatu, mut siinä siis tuo harhan tarkistus ja takajälki. Sit meikä lähti jäljestämään ja pian tuli eka kulma, jonka jälkeen pian meikä sekotti ja hävitti jäljen. Nappasin sit jäljen uudestaan (Kotiorja väittää, et nappasin ilmasta) ja lähdin jatkamaan ja pian löytyi keppi ja olin tosi tosi iloinen. Kotiorja tarkisti kepin ja sanoi, et voi perkule, ei oo meidän keppi. Meikä sai palkan, mut Iitu laittoi sen kepin takas siihen, mistä se löytyi, outoa. Ja sit otti meikän pois siitä jäljeltä, outoa! Sitten Kotiorja halus, et mä etsin sen jäljen uudestaan ja kyl mä jotain löysinki ja ajettiin varmaan jotain 400 metriä. Sitten Kotiorja päätti, et ei voi olla meidän jälki, kun menee niin paljon sinne suuntaan, mitä oli löytyny sen ykkös jäljen kutonen ja otti meikän taas pois jäljeltä. Aikaa oli kulunu tosi paljon, mut kokeiltiin vielä nostaa jälki janalta (sit kun oli löydetty sinne takas...), kun Iitu ajatteli, et löytyis edes yks oma keppi palkaks. Mut kyllä oli niin ihmeellinen se jälkihomma tällä kertaa, et meitsi ei yhtään tajunnu. Ihan ihmeellistä oli, kun ei päästetty sinne, mistä olin sentään yhden kepin nostanu.

Kotiorja päätti et otetaan tottis harjoituksen vuoksi, et pääsis meikää ojentamaan, jos sikailen (siis määkö muka sikailisin??). Ilmoittautumiseen mentäessä hyökkäsin innokkaana moikkaamaan vastaan kävelleen koetoimitsijan, just ehdin kertoo sille, et oon ihana ja mul on kivaa, kun huomasin, että se samainen aussi kun viimeksikin oli meidän pari, hyökkäsi taas päin. Ei se onneks listiny mua tälläkään kertaa, mut ei oo kivaa, olla nyt niin kilpailuhenkinen. Meikä aloitti liikkeillä. Seurailin siinä sinnepäin (Kotiorja haluais, et olisin kokoajan kontaktissa, mut en jaksanu) ja henkiöryhmässä kävin vähän haistamassa ihmisten taskuja, siitä tuli palaute, tiukka "seuraa"-käsky. Tästä meni sit pointseja, arvosana hyvä. Istumisen, maahanmenon ja seisomisen meikä vetäs aika hyvin tällä kertaa, arvosanat tais olla erittäin hyvä-hyvä-erinomainen. Noudot vedin myös hyvin, ne onkin niin mun juttu, arvosanat: hyvä-erinomainen-erinomainen. Mut viel oli meikän bravuuri jäljellä: eteenmeno, en menny maahan, kuin kolmannella huudolla puoliks, hähää, ei tarvi totella, kun on niin kaukana! Arvosana:puutteellinen. Paikallaolossa yllätin taas Kotiorjan ja pysyin, erinomainen. Yhteensä siis 88pistettä :) Ja Kotiorja oli niin onnellinen, et ei taida muistaa paljoa mitään arvostelusta. Kyllä mä tiedän miten ton Iitun saa nostettua maanpinnan yläpuolelle!

Mentiin vielä esineisiin, koska meikä tykkää niistä. Esineet oli sijoiteltu aika epätavallisesti, mut onneks meikä sai tehdä rauhassa töitä. Esineet olivat siis vasemmassa takakulmassa, vasemmasta sivurajasta noin 15 metriä ja noin 15-20 metriä etulinjasta ja oikeassa etukulmassa. Aikaa meikältä meni näihin kolmeen 2,5 minuuttia ja nappasin täydet pisteet. tuomari kehui työskentelyä! Ja esineistä sainki Kotiorjalta bonuspalkan: kissanruokaa!

Me ei siis saatu tulosta, kun sekoiltiin sinne Otuksen jäljelle, mut Kotiorja oli tosi iloinen hienosti menneestä tottiksesta ja esineistä.

Mudien PK-mestaruus (paras 3lk mudi ja parhaat pisteet) meni Luksille, hyvä jätkä toi Luksi! Ja kamuni Veikko otti hienon orjansa nostatus tuloksen haku ykkösestä. Myös Helmi ja Pantse tekivät hienot tulokset!

Kuvat on ottanu Sanna Vainionpää




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti