lauantai 22. helmikuuta 2014

Väittääkö joku, et TOKO on tylsä laji?

Noo, täytyy myöntää et meitsikin on pitäny tota tokoa ihme nysväyksenä, mut hei, ei sen tarvii olla niin. Bono-bortsuhan sen jo kertoikin mulle aikasemmin, et VOI-luokassa on paljon kivoja liikkeitä, joissa voi keksiä kaikkee.

Oltiin tänään siis Kotiorjan kanssa TOKO-kokeissa Janakkalassa ja luokkana VOI. Ihan ekaks täytyy kommentoida, et tosi kiva hei ilmottaa meitsi kokeeseen, vaikka ei oo treenattu vielä kaikkia liikkeitä kuntoon. No, vastapainoks Kotiorjalle pikku-ylläreitä olevinaan varmoissa liikkeissä. Oli Kotiorjallakin jännää, kun yritti tiirailla, et miten voittajassa kuuluu mitäkin tehdä, mihin hihnat, miten paikallaolosta koirien luo (viereen vai taakse) ja kyseli tokotukihenkilöltäkin vielä jotain ennen suoritusta.

Ekana paikallaolo, yhtä ällöö kuin aina, siel sit oot keskellä kaikenmaailman koiria. Pisteitä 10.

Sitten yksilöliikkeisiin; niistä ekana hyppynouto, meitsi veti täysillä, mut korjasin perusasentoa luovutuksen jälkeen ihan itse, tuomari huomioi tämän pisteissä mun mielestä ihan väärin päin, sehän oli viisautta joka olis pitäny palkita! Pisteet 8. Seuraavaksi tehtiin luoksetulo. Vedin taas täysillä (ilmeellä, "mä tuun täysiiiii"), en huomannu et Kotiorja olis edes yrittäny pysäyttää ja maahan se ei sit oikeesti tajunnu käskee, kun oli niin hämmästyny tilanteesta. Tässä käytin siis klassista "harhaanjohtamista". Harhaanjohtaminen tehdään niin, että treenataan 20 viimesintä kertaa "täydellisesti" ja sit pistetään kokeessa ranttaliks. Pisteet 0.

Seuraavaksi istuminen, se olis ollu kiva yllärinollaus, kun oon sitä liikettä koko urani treenannu, mut tänään vedin kympin. Sitten ruutuun. No, eihän meitsi tienny, et ne osaa Janakkalassakin tehdä ruutuja, enkä sit heti löytäny sitä. Mut toisella kertaa mä löysin sen, siihen oli laitettu keltaset tötsät. En kuullu mitään käskyjä kun oli niin siistii, et löysin sen, tulin siis ihan täysillä kertomaan Kotiorjalle, et mää löysin sen, Jee!! Tuomari ei arvostanu, vaikka sitä nauratti (kävin sit sillekin kertoo et mä löysin sen ruudun). Pisteet 0.

Sit seurattiin, perusasennot oli kuulemma huonot, mut muuten meitsi veti kuulemma "ihanalla paatoksella", pisteet 8,5. Seuraamisen jälkeen tais tulla tunnari. Ne oli tehny sinne kivan rivin ja meitsi luuli, et mun tehtävä on laittaa ne kapulat sit päällekkäin pinoon. Laitoin jo yhden ja sit muistin et "ei hitto, tää olikin sen -oma" ja etsin sen ja vein Kotiorjalle. Pisteet 0, tässäkin jäin miettimään, et ihan tosi, ei yhtään pistettä kapuloiden pinoamisesta?

Tunnarin jälkeen metallinouto ja kun liikkuri oli näin sanonu, ni meitsi lähti heti noutamaan, olinhan mä huomannu et se metallikapula oli sen yhden tädin kädessä. Mut ei sitä saanukaan sieltä noutaa, vaan piti tehdä ihan perinteinen nouto. No, Kotiorja pisti vähän haastetta ja heitti kapulan niin, et se jäi pystyyn. Mietin sekunnin ja nappasin kapulan. Luovutus vino (onks tää nyt näin tarkkaa) pisteet 9. Lopuksi kaket. En sit yhtään kuullu sitä ekaa käskyä toisellakaan käskyllä, muita tein aina kun kuulin ekalla tai sit viimestään tokalla. Pisteet 0.

Kokonaisvaikutus 10, huomaa kuulemma, et meillä on kehässä hauskaa :D Sentään joku vaikutus oli meitsi liikkeidenväli-fiilistelyillä. Kotiorja ei ihan niistä meitsin pomppimisista niin tykänny, kun sitä sit aina pelottaa, et keksin vielä jotain muutakin hauskaa.

Ei siis tulosta ekasta voittajankokeesta. Treeniä kuulemma jatketaan ja sit taas koitetaan. 


1 kommentti:

  1. Mummin murmeli, olet fiksu tyttö: harrastamisen pitää olla hauskaa, eikä mitään tylsää hinkkaamista. Minunkin mielestäni luovuus pitäisi palkita.

    VastaaPoista